Novinky

Lexus LC MY2021 je lehčí a sportovnější

Automobilka Lexus představuje luxusně-sportovní gétéčko LC pro modelový rok 2021. Provedeným změnám se asi nedá úplně říkat facelift, protože jedinou změnou jsou nové laky Cadmium Orange a Nori Green Pearl, plus nový design dvacetipalcových kol v provedení Dark Graphite. K téměř zanedbatelným úpravám došlo i v interiéru, z nabídky zmizela barevná varianta kůže Bespoke White a červenou Rioja Red střídá Flare Red. Palubní infotainment už je také konečně kompatibilní s Android Auto.

Ale nebojte, už to začíná být zajímavé. 😉 Auto je v identické specifikaci nyní o 10 kg lehčí, což je samozřejmě úsměvné, zvlášť při jeho váze. Je to každopádně zásluha nových dutých stabilizátorů (s pozměněným průměrem), spodní ramena zavěšení jsou z hliníku a snížila se váha (pouze) zadních kol. Změny doplňuje přední zavěšení s delším zdvihem.

Cílem úprav nebylo jen (neznatelně) autu odlehčit, Lexus LC by měl také jezdit plavněji, ale současně též ostřeji zatáčet a to i díky a přítomnost brake-vectroringovému elektronickému systému Active Cornering Assist. Hybridní varianta LC 500h bude využívat upravenou logiku řazení s cílem udržet o něco vyšší otáčky motoru při prudké akceleraci a bude také častěji podřazovat na dvojku, když to bude vyžadovat povel k ostrému výjezdu ze zatáček.