Novinky

Honda Avancier: facelift pro luxusní SUV-kupé

Honda se v Evropě zaměřila, stejně jako ostatní automobilky, primárně na SUV, ale (zase) tak trochu jiným způsobem. Klasické modely sice ořezala až na Civic a Jazz, ale současně nezvýšila počet těch SUV, po nichž zákazníci touží, což úplně nedává smysl. Přitom už od roku 2016 má v portfoliu model, který by Evropě opravdu slušel – SUV-kupé Avancier.

Honda Avancier je poměrně konzervativně stylizované, nicméně sympaticky hranaté auto s kupé-linií střechy, které v Číně plní roli nejluxusnějšího SUV v portfoliu Hondy v Číně. Kromě motoru 1.5 VTEC Turbo s výkonem 196 koní, v kombinaci s pohonem předních kol a CVT se prodává i jako čtyřkolka s devítistupňovým automatem a dvoulitrovým turbomotorem z Civicu Type R, vyladěným na výkon 276 koní.

Interiér auta nepatří zrovna k nejmodernějším kabinám, ale luxusu nabídne opravdu spoustu, zejména ve čtyřmístném obsazení – třetí prostřední místo vzadu je spíše nouzové, o to velkorysejší je avancier k těm dvěma po stranách. Pro modelový rok 2020 pak auto prošlo decentní modernizací, po které vypadá ještě lépe.

Honda Avancier MY2020 dostal novou masku chladiče, ostřeji tvarované nárazníky (ty protáhly auto na 4858 mm), dva páry koncovek výfuku a nové designy kol. Součástí faceliftu jsou nové varianty čalounění, infotainment Honda Connect 2.0, ale třeba také elektronický systém pro slézání svahů, bezdrátové dobíjení telefonů, čištění vzduchu plazmou a kvalitnější audiosystém.

Mimochodem – když už je řeč o čínských hondách, které můžeme závidět, sluší se připomenout také model Honda Breeze, jenž je výrazně hezčím sourozencem našeho CR-V. Odkaz na něj najdete v odkazu uvnitř článku.