Novinky

Acura: korona virus komplikuje příchod nových modelů

Rok 2020 měl být velmi důležitý pro luxusní značku Hondy. Acura měla v plánu letos představit hned čtyři modely (což není úplně má, když vezmeme v úvahu, že současné portfolio čítá šest aut), ale probíhající virová epidemie to celé výrazně zkomplikovala. Automobilka kvůli zrušení detroitské výstavy nemá kde novinky představit a jakákoli premiéra beztak bude letos ve stínu globálních událostí, takže bude velmi obtížné nové vozy zpropagovat. Takže je otázkou, kdy Acura vůbec své klíčové modely představí a jak. A co vlastně mělo jít ven?

V první řadě nová generace midsize sportovního sedanu Acura TLX, jenž kromě designu ve stylu konceptu Type S má dostat novou platformu, navrženou přímo pro Acuru (byla použita už u kompaktního SUV Acura RDX) a další generaci systému pohonu všech kol. Druhou netrpělivě očekávanou premiérou měla být sportovní verze TLX Type S, pro kterou je vyvíjen zcela nový přeplňovaný šestiválec. Původně se hovořilo o twin turbu, v poslední době se však hovoří o singleturbu, dost možná elektricky ovládaném.

Třetím sedanem se má stát nástupce extrémně neúspěšného modelu RLX. Kromě výraznějšího designu ve stylu konceptu Precision (respektive dnes už spíše také Type S) o něm zatím není známo vůbec nic, snad kromě spekulace, že se vrátí označení Legend. A dojít mělo letos i na vůbec nejdůležitější auto značky – novou generaci velkého SUV MDX. Tak držte palce, aby se situace co nejdřív uklidnila a my se dočkali novinek Acury co nejdříve. 😉

2 komentáře: „Acura: korona virus komplikuje příchod nových modelů

  • TLX a TLX type-S bych zahrnul do jednoho modelu. Takze 3 modely.

    • To je otázka. Civic Si a CTR jsou taky prezentované jako samostatné modely. V Americe i u nás. TLX Type S na tom nebude asi jinak. A až bude kompletní portfolio Type S, předpokládám, že bude mít u webových prezentací vlastní záložku, jako to má Audi, BMW, Renault nebo Nissan.

Komentáře nejsou povoleny.