Novinky

Mazda 6 2023: takhle by mohla vypadat

Před pár dny obletěly svět informace amerického magazínu Car and Driver, týkající se nové generace sedanu Mazda6. Většina z nich byla zrecyklovaných z dřívějška (máme teď kvůli covidu trošku automobilovou okurkovku), ale dvě z nich byly nové a poměrně zajímavé (pokud tedy nebyly vycucané z prstu – týkaly se designu a možné verze kupé.

Podle nich by měla mít nová zadokolková šestka s řadovými šestiválci (benzinovým mild-hybridem a turbodieselem) design, jenž bude vycházet z konceptu Mazda Vision Coupe. A této infrormace se chytil šikovný grafik ruského webu kolesa, jenž vytvořil možnou podobu sedanu Mazda 6 modelového roku 2023.

Rendery najdete níže v galerii a jsou opět velmi povedené. Auto přišlo o nereálné proporce původního konceptu, takže je šestka, užší, vyšší, s kratší kapotou, délkou i rozvorem a větší prosklenou plochou a výsledkem je sedan se sice výrazně menším wow efektem, ale stále velmi pohledné. Uvidíme, jak moc se bude realita od představy grafika lišit, osobně si myslím, že bude něčím mezi touto vizí a původní studií, protože takovéhle auto by mohlo jezdit po silnicích teď místo současné šestky, počítám, že u chystaného modelu bude design progresivnější, podobně jako u řady 3,