Novinky

Mazda CX-4: majitel změnil crossover na Maserati!

Mazda se za dva roky chystá k restartu značky, jejímž cílem je zaútočit na pozice prémiových značek, ale zatím těžko odhadovat, jak bude její nové pozice na trhu přijata zákazníky, i když je hirošimská značka na změnu připravuje postupným zdražováním. Ale i kdyby se její image dotáhla na BMW nebo Mercedes, těžko z ní bude třeba …druhé Maserati. Značka s trojzubcem ve znaku je spíš takový mezistupeň na cestě k Ferrari, prostě automobilová aristokracie. A právě prestiž Maserati nejspíš vedla jednoho čínského majitele crossoveru Mazda CX-4 k poměrně komplikované konverzi v takového menšího příbuzného modelu Maserati Levante.

Rozhodně nečekejte nějaký na koleně splácaný bastl, výsledné Mazderati 😉 působí jako celek velmi povedeně, neznat portfolio Maserati, tak bych to tvůrci klidně zbaštil. 🙂 O to víc oceňuji fakt, že majitel odolal nutkání nalepit na auto loga italského výrobce. Jediný emblém je na zádi auta a známý font byl použitý na nápis …Mazda Speed! Karoserie aut Mazdy mají už roky takový italský švih, takže stačilo příď doplnit charakteristickou maskou chladiče a masivním nárazníkem s lipem, vzadu dostal nárazník výrazný difuzor a ke změně vzhledu významně přispěly černě lakované části střechy.

Svalnaté proporce auta umocňují nástavce blatníků a masivní prahy, dá se říci, že tvůrce v tomto ohledu auto přizpůsobil původnímu konceptu Koeru, z něhož CX-4 vzniklo. Za mě docela povedený custom, co si o tom myslíte vy? 😉