Novinky

Suzuki Gymni: mikrobus pro zombie apokalypsu

Znáte Suzuki Gymni? Ne, to není jen chybně přepsané označení pro mini off-road Jimny, i když určitý vztah k němu tato kreace má. Tady je to pojmenování spíš odkazem na posilovnu (Gym) a zbývající „ni“ hlásí příslušnost k výchozímu modelu, jímž bylo indické Maruti Suzuki Omni, v jiných částech světa prodávané jako Suzuki Carry nebo Every, konkrétně sedmá generace z osmdesátých let.

Suzuki Every opravdu prošlo fitkem, odkud si odneslo externí ochranný rám, střešní nosič se světelnou rampou, rám předního nárazníku s dalšími světlomety, zvýšenou světlou výšku podvozku, balónové off-roadové obutí Maxxis Trepador, zadní nosič na motorku a prahové nášlapy. A nejen to. Původní motor 0,8 l a celé pohonné ústrojí šlo ven a mikrobus převzal techniku vozu Maruti Gypsy (Suzuki Jimny SJ40) konkrétně litrový motor (jaká to změna 😉 ), převodovku, diferenciál a zesílenou zadní nápravu.

Tím se nám vysvětlil skutečný původ označení – GYpsy + oMNI, ale s tím gymem to nebylo úplně od věci, co říkáte. 😀 Přestavbu má na svědomí indická garáž Holy Shift a auto je dobře připraveno i na jiná nebezpečí, než je covid. 😉

2 komentáře: „Suzuki Gymni: mikrobus pro zombie apokalypsu

  • to je jak z nejaky PC hry 😀
    kazdopadne Hole shift je dobrej nazev, to me pobavilo :))

    • teda uz jsem zkoukl to video a je to teda fakt pecka. I ty kluci jsou dost vpohode, sikovny a vtipny. A to video – poradnej kus filmariny. Cely opravdu neskutecny, legendarni!

Komentáře nejsou povoleny.