Novinky

Acura MDX: design luxusního SUV potvrzen

Nová generace velkého SUV MDX značky Acura je společně se sedanem TLX a luxusní limuzínou Legend jednou ze tří na letošek plánovaných novinek (primárně pro americký trh). Tedy přesněji řečeno byl, protože covid s plánem slušně zamával a těžko říci, jestli se všechno vůbec ve zbytku roku stihne patřičně odprezentovat a uvést do prodeje. Nicméně čekání na premiéru nám hezky vyplňují různé úniky. Díky nim už víceméně známe podobu sedanu TLX…

…a nyní se nám potvrdil i design velkého SUV MDX. To už také známe z loňského úniku renderů, ale nebylo úplně stoprocentně jisté, že se skutečně jedná o podobu produkční verze. To už se ale nyní potvrdilo poté, co si Acura nechala design auta registrovat u amerického patentového úřadu. Potěší agresivní příď, profil s delší kapotou, vzad posazenou kabinou s naznačenou siluetou kupé i pro starší acury charakteristická záď.

Jisté je použití nové generace pohonu všech kol SH-AWD, dá se předpokládat také verze s hybridním pohonem všech kol, odvozeným od sedanu RLX a slíbeno máme (mají) také sportovní verzi Type S s nově vyvíjeným přeplňovaným V6.