Novinky

Nissan X-Trail 2021: známe první technické informace

Nissanu se pomalu začíná drolit wow efekt, jenž provází představení každého nového modelu. Podoba nové generace SUV X-Trail už se dočkala nejen věrných renderů a odhalení patentových nákresů, ale dokonce i úniku fotografií skutečného auta a aby toho nebylo málo, už jsou venku také informace o motoru. Jedná se ale prozatím o zprávu o pohonné jednotce pro americký trh, kde se auto prodává pod označením Rogue.

Nepadl sice přesný údaj o objemu pohonné jednotky, ale vzhledem k podobným parametrům, jaké má současný model, půjde téměř jistě o modernizaci stávajícího čtyřválce o objemu 2,5 l, ten se v Evropě neprodává. Zákulisní zprávy hovoří o výkonu 183 koní, tedy o 10 víc, než doposud a točivém momentu 250 Nm, což znamená zvýšení o vítaných 13 Nm.

To je vítané zlepšení, ale i tak bude novinka slabší, než všichni její hlavní konkurenti z Japonska. Lehce by se měla zlepšit spotřeba motoru, v kombinovaném režimu o 1 mpg na 30 mpg, což je v této kategorii obvyklá hodnota. O paletě motorů pro Evropu se zatím nic neví, ale už nějakou dobu se proslýchá, že by nový X-Trail i qashqai měly skončit s naftovými motory.