Novinky

Nissan Z: Bude mít nová generace výkon skoro 500 koní?

Nissan se nás i přes svou současnou složitou situaci snaží rozptýlit a přivést na jiné myšlenky vypouštěním zákulisních informací o nové generaci sportovního kupé Z, které by mělo být představeno snad už v příštím roce. Víme, že bude částečně inspirováno modelem 240Z a mělo by se jmenovat 400Z. Ale teď rozvířila vody ještě zpráva o verzi 480Z. O co jde (nebo by mělo jít)?

Japonský autoweb spyder7 hlásí, že by top verze modelu 400Z, vybavená twin-turbomotorem V6 3.0 od Infiniti měla mít výkon 480 koní(!) a točivý moment někde kolem 500 Nm a že by mohla nést označení 480Z. Že by tedy ostrá verze příštího zetka dostala namísto označení 400Z Nismo jméno 480Z Nismo? Nebo snad dokonce jen 480Z? Bylo by to trošku neobvyklé, ale úplně vyloučené to není. Ovšem bez ohledu na to, co bude mít kupé nalepené na zadním nárazníku – výkon blížící se 500 koním, to zní hodně, hodně dobře. Snad se to potvrdí. 🙂

4 komentáře: „Nissan Z: Bude mít nová generace výkon skoro 500 koní?

  • Zdravím,
    někdě jsem se dočetk, že prý nové Zetko nepůjde pořídit v Evropě (podle všeho to souvisí s Nissanem a jeho nesoustředěním se na evropský trh). Je to pravda? Případně, víte o tom někdo něco více?

  • si rikam, jeslti uz to neni moc, 500 koni… se z vcelku malyho hravyho auta stava jakysi supersport.

    • bitkar: koní není nikdy dost a v USA je prostě potřeba přitlačit. Nás to zajímat nemusí, greténi a další verbež už se postará.

Komentáře nejsou povoleny.