Nezařazené

Toyota Supra: spolupráce s BMW stále běží

Sportovní kupé Toyota Supra A90 vzniklo s využitím komponentů od BMW a to v množství, výrazně převyšujícím hranice toho, co by mohl klasický fanda japonských aut akceptovat. Toyota se (chabě) brání alespoň tím, že sice dostala velkou bednu dílů na hraní, ale jejich tuning probíhal zcela v japonské režii a inženýři s těmi německými nemluvili několik let. Tedy přesně čtyři:

Tehdy se dalo jen těžko říct, jestli to byly jen marketingové řeči nebo čistá pravda, ale trochu světla do problematiky nyní vnesli při online tiskové konferenci Jack Hollis, viceprezident severoamerické Toyoty a Ben Haushalter, vysoce postavený manažer pro produktové plánování. Nejen že už spolu zase inženýři mluví, ale vypadá to, že spíš ani nepřestali, jak se nás Toyota snažila přesvědčit.

„Máme v Mnichově tým inženýrů, kteří pracují bok po boku s kluky od BMW“, řekl doslova Haushalter s tím, že společně dále vylepšují techniku supry a Z4. A aby toho nebylo málo, z Hollise sice vypadlo, že „…postupem času se vývoj více a více odděloval,“ ale současně zmínil, že „…šéfinženýr Tada a jeho tým zůstali v hodně těsném kontaktu s BMW“. No – mohli by si pánové alespoň pamatovat, co před necelými dvěma roky povídal Tada-san. 😉

Ale co už. Bez ohledu na marketingovou masáž má supra dva nesmiřitelné tábory veřejnosti, s tím nikdo nic nenadělá. Navíc Toyota (Hollis) tvrdí, že je „velmi spokojena“ s prodejními čísly za loňský rok, takže auto asi zamýšlený (komerční) účel plní. Je sice otázkou, jestli také imageový, ale pokud se budeme se tvářit, že jsme neslyšeli o velkém americkém výprodeji aut modelového roku 2020 s padesátitisícovými slevami a dalšími pobídkami, bude vše navenek v zářivých barvách. 😉 Nemohu si pomoci, já se prostě těším spíš na další plod spolupráce se Subaru…

Jeden myslel na “Toyota Supra: spolupráce s BMW stále běží

  • souhlas… Zrovna v Mighty Car Mods dodelali MR2 a toyota ty sportaky fakt umela. Imigove je to fakt bida toto. Ale zas maj toho nabrousenyho yarise ted a trochu to zachranuje lexus.

Komentáře nejsou povoleny.