Novinky

Next EV: vize malého shooting break ze stáže u Hondy

Elektrická Honda e je dost možná nejsympatičtější auto na světě, ale jeho skromné rozměry jej předurčují pouze do role nákupní tašky na nepříliš velký nákup. Honda nicméně slibuje, že na platformě éčka postaví ještě jedno auto. Všichni asi držíme pěsti, aby to bylo sportovní kupé Sports EV, ale je bohužel pravděpodobnější, že půjde o něco poněkud praktičtějšího. V zákulisí se spekuluje o autu ve stylu původní Hondy City, ale automobilka možná zvažuje i další možnosti.

Stážista Nikita Pavlov, jenž chvíli pracoval v designcentru Hondy dostal jako zadání návrh malého auta s využitím techniky Hondy e, což by mohlo naznačovat, že jsou Japonci stále ve fázi zvažování různých možností. A Pavlov navrhl neobvykle tvarovaný subkompaktní hatchback s vizáží shooting brake, inspirovaný Japonskem a Skandinávií, která je v současnosti obrovským odbytištěm elektromobilů.

K projektu samotnému mám spoustu výhrad včetně té zásadní, že auto není moc hezké a jeho proporce úplně neodpovídají malému hatchi, vidím spíš kompaktní MPV a mím pocit, že tímhle si pozvánku do týmu Honda Design asi nevysloužil, ale pár zajímavých detailů tu je. Auto trochu připomíná CRX a to díky boční linii oken, která je pouze horizontálně otočená. Zajímavé jsou také páté dveře, které připomínají dávný koncept J-VX a některé další studie, které vznikaly jako možní následovníci CRX. Škoda jen, že zbytek auta je hodně podivný. Nakonec nejlépe vypadá jeden z evolučních mezičlánků, jehož fotka je v závěru galerie.

Jeden myslel na “Next EV: vize malého shooting break ze stáže u Hondy

  • to je jak kdyby to uplacalo z hliny nejaky decko… a ne prilis sikovny.

Komentáře nejsou povoleny.