Nezařazené

Toyota Highlander 2021: velké SUV míří do Evropy!

Toyota doslova šokovala informací, že rozšíří evropské portfolio o další SUV model. Ne, teď samozřejmě není řeč o Yarisu Cross, ten máme slíbený už dlouho, ale o pořádné americe – míří k nám sedmimístné SUV Toyota Highlander (představené vloni)! Prodávat se začne zkraje příštího roku a vyplní mezeru mezi RAV4 a landcruiserem.

Podrobné technické informace zatím k dispozici nejsou, ale je jisté, že k pohonu poslouží v této části světa výhradně 2,5litrový hybridní systém se dvěma elektromotory, převzatý z menšího RAV4. Ten bude mít celkový výkon 248 koní a to při kombinované spotřebě 6,6 l dle metodiky WLTP.

Ostatní parametry budou samozřejmě identické s americkou verzí, takže pokud jste nedočkaví, můžete si je v předstihu na tamní webovce Toyoty nastudovat, lišit se obě specifikace budou pouze v detailech, jako jsou třeba specifikace výbav.

Kromě sympatického vzhledu a prostorné kabiny bude Toyota Highlander Hybrid lákat na zavazadlový prostor o základním objemu 658 l, jenž půjde zvětšit až na 1909 l ve dvoumístném obsazení.

6 komentářů: „Toyota Highlander 2021: velké SUV míří do Evropy!

  • Bez V6 to není ono, ale tohle je auto, které bych si představit dovedl. Jsem docela překvapen, že to sem chce Toyota dovézt, cena bude asi mazec.

    • mam pocit, ze o 7mistny SUV je docela zajem… mi prijde, ze kdo nema nejaky v nabidce, tak je v nevyhode uz… ale ta cena bude otazka no, jeslti to ty lidi daj.

      • bitkar: Honda prave 7M zrusila (hybrid je jen 5M). V nabidce moc 7M neni, takze mi spis prijde, ze se to neujalo.

        • nevim no… kdyz i Skodovka s tim prisla a byl hit, ze Kokodaq je 7mistnej (jestli se nepletu)

      • Zákazníci Toyoty jsou zvyklí na ceny Hiluxe a Land Cruiseru, Highlander je nezaskočí. 😉 Sedm míst asi u nás úplně tahák nebude, ale ten velký kufr ano.

        • King: možná máš pravdu – tohle je příští Land Cruiser, který nebude. S ohledem na gretény by mě to nepřekvapilo, Land Cruiser totiž s hybridem jen tak nebude a bez něj je to jen zbytečné auto s hromadou nadlimitních gramů CO2.

Komentáře nejsou povoleny.