Novinky

Subaru potvrdilo silnější motor pro Crosstrek

Subaru XV, prodávané v Americe jako Crosstrek, zaznamenávalo spoustu řadu požadavků zákazníků na větší porci výkonu. Atmosférický dvoulitr v kombinaci se stálým pohonem všech kol přijde spoustě zákazníkům jako nedostatečný a to i přesto, že většina konkurentů je na tom ještě o něco hůře. Každopádně na základě těchto podnětů se Subaru rozhodlo pro modelový rok 2021 rozšířit nabídku o silnější boxer.

Pod kapotou se tak objeví známý atmosférický 2,5 litrový motor, jenž bude prodáván výhradně s převodovkou CVT. Podle už dostupných údajů EPA bude mít spotřebu 27/34/29 mpg, což je velmi příjemné překvapení, protože bude jen nepatrně horší, než dvoulitr s variátorem (28/33/30 mpg), přičemž v mimoměstském provozu bude dokonce úspornější!

Parametry motoru zatím nejsou k dispozici, ale lze očekávat, že budou stejné jako u legacy, outbacku a foresteru, tedy 185 koní a 239 Nm, což je oproti dosavadním 154 k a 197 Nm docela příjemný posun vpřed, zvlášť s ohledem na stejnou spotřebu. Za více výkonu ale samozřejmě bude třeba si připlatit, bližší informace však zatím nejsou k dispozici. To by se ale mohlo tak do měsíce změnit. V Evropě samozřejmě s touto motorizací počítat nemůžeme.