Novinky

Acura TLX: nová generace s V6 Turbo už příští týden!

Po řadě odkladů a nejistoty Acura konečně oznámila, kdy ukáže světu novou generaci sportovního sedanu TLX – stane se tak už 28. května a ukázána bude současně také sportovní verze Type S!

Acura TLX je netrpělivě očekávaným modelem. Důvody jsou minimálně tři. Zaprvé by měla být významně inspirována designem nádherného konceptu Acura Type S, zadruhé by pro ní měla být vyvinuta nová generace pohonu všech kol Super Handling All Wheel Drive s vektorováním točivého momentu a zatřetí bude prvním vozem značky, vybaveným nově vyvinutým přeplňovaným vidlicovým šestiválcem, nejspíš o objemu 3,0 litru.

První teaserový snímek (v titulce článku) opravdu ukazuje značnou podobnost s konceptem, liší se víceméně pouze design zadních svítilen. Vzhled auta mimochodem není zase tak úplně tajemstvím, rendery už Acuře unikly vloni a počátkem měsíce se objevily také patentové nákresy, jedná se však o počítačově generovaná zobrazení, která nikdy nevypadají tak dobře, jako skutečné fotografie. Takže oficiální snímky nás už asi nepřekvapí, mohou nás nanejvýš potěšit. 😉 Největším tajemstvím tedy zůstávají parametry nového sportovního motoru, ale také designové změny, které dostane sportovní varianta Type S.

Jeden myslel na “Acura TLX: nová generace s V6 Turbo už příští týden!

  • tak to vypada velice slibne!

Komentáře nejsou povoleny.