Nezařazené

Lexus IS: místo nové generace jen důkladný facelift

Lexus IS zůstává po skončení výroby modelu GS poslední nadějí příznivců značky na sportovní sedan, jenže automobilka si stále ještě není jistá, že takové auto dává (ekonomický) smysl. Sice už před dvěma roky vypluly na povrch informace o nové generaci a to včetně její možné podoby a následně přišly informace, že by nástupce měl dostat platformu i motor Mazdy, ale vypadá to, že se situace od té doby trochu zkomplikovala.

Nedávno se vyrojily zvěsti, že nová generace IS, chystaná na rok 2021 nebude čekat, až Mazda vyvine novou techniku (zadokolkovou platformu a řadové šestiválce) pro prémiové modely 6 a CX-5 a auto ještě využije vlastní, již existující komponenty. Jenže teď to vypadá, že to byla jen půlka pravdy. Ano, stávající technika bude asi opravdu ještě využita, ale nikoli u nové generace auta.

Japonský web Mag-X tvrdí, že v roce 2021 nepřijde nová generace Lexusu IS, ale už letos(!) ji zastoupí druhý facelift té současné, bude ale prý poměrně důkladný. Můžeme očekávat přepracovaný podvozek, luxusnější interiér s modifikovanou palubní deskou a aktualizovaným infotainmentem. Prestiž modelu pak má posílit nová verze IS 500, která by měla dostat dvěma turby přeplňovaný V6 3,5 l z modelu LS 500. V tomto stavu pak Lexus IS nejspíš vyčká, až dá Mazda k dispozici avizovanou techniku pro novou generaci.

Jeden myslel na “Lexus IS: místo nové generace jen důkladný facelift

  • tak to mi neprijde designove jako zlepseni…

Komentáře nejsou povoleny.