Novinky

Nissan Pathfinder: nová generace se blíží. Co se chystá?

První generace modelu Nissan Pathfinder patřila mezi ta drsnější SUV a získala si dobrou pověst pro svou odolnost a spolehlivost. Ale jako naprostá většina podobných modelů se s každou generací se pathfinder stále víc a víc blížil běžným automobilům a emoce se pomalu vytrácely. Ale mám dobrou zprávu, chystaná nová generace dá věci alespoň trochu do pořádku.

Pro modelový rok 2021 se připravuje úplně nové auto, které mělo být původně představeno v horizontu maximálně dvou následujících měsíců, ale není úplně jisté, jestli kvůli covidu nedojde k nějakému posunu. Do konce tohoto roku ale bude novinka v Americe představena určitě.

Co tedy můžeme očekávat? V první řadě výraznou změnu designu, ze současného trochu nevýrazného vzhledu se SUV promění v hranatější, drsněji vyhlížející vůz s designovými prvky modelů X-Trail a Patrol …ale třeba také trochu i současných land roverů.

Co se techniky týče, zůstane pathfinder u vlastní platformy D, jíž využívají modely Maxima a Murano. Základní verze bude opět předokolka, volitelně dostanete 4×4 s různými off-roadovými módy. V plánu je hybridní verze, ale ta dorazí později, základem nabídky bude přeplňovaný dvoulitr VC-Turbo s variabilním kompresním poměrem a také starý dobrý V6 3.5. Troška informačního šumu obklopuje převodovku, zatímco některé zdroje oznamují pokračování CVT, jiné uvádí devítistupňový automat, což by bylo velké překvapení.

Kromě spousty elektroniky a asistentů se prý hodně péče věnovalo interiéru, jenž má být mnohem luxusnější, než doposud a bude využívat kvalitnější materiály. Při pohledu do kabin nejnovějších nissanů není zas takový problém tomu uvěřit. 😉