Novinky

Subaru Levorg: produkční verze přistižena! Vypadá přesně jako koncept.

Subaru nás v posledních letech zásobuje spoustou velmi pěkných, agresivních konceptů, z nichž ve finále mnoho nezbude a výsledkem jsou mnohem méně …sexy sériová auta. Naposledy se to stalo tuším u foresteru, a vloni představený prototyp Levorg je také docela vzdálený tomu, co Subaru předvedlo v případě konceptu Viziv Tourer. A to bylo ještě otázkou, jestli se sériová verze levorgu nebude od prototypu zase lišit.

Ale nebojte se, nepřijde o lip předního nárazníku, nástavce prahů ani nasávací otvor v kapotě. Kdosi v Japonsku v domovském městě Subaru Tomioka vyfotil pro creative311 produkční verzi levorgu bez jakékoli kamufláže a vypadá naprosto přesně jako předprodukční model. Jediným rozdílem jsou kola – sice byl zachován styl těch původních, ale trochu se liší design paprsků a jejich barevné provedení.

Subaru Levorg II by mělo být oficiálně představen v Japonsku ve druhé polovině června a od července tam budou přijímány objednávky. K pohonu auta bude sloužit nová přeplňovaná osmnáctistovka o výkonu 200 koní a točivém momentu 294 Nm, verze STI dostane motor 2,4 l o výkonu přes 300 koní. Případné další verze s eko-pohony zatím nebyly upřesněny.