Novinky

Nissan Kicks: facelift pro modelový rok 2021

Vzpomínáte, jak se říkalo, že nové generace modelu Juke nebude a model nahradí nový, levnější crossover Kicks? Tak od představení kiksu už uplynuly tři roky a auto dostává pro modelový rok 2021 facelift. Ten přináší užší přední světlomety, mnohem větší masku chladiče a kompletně přepracovaný přední nárazník.

Výsledkem toho je, že auto působí moderněji a lépe zapadá mezi ostatní modely značky. Nový je i design kol, optika zadních svítilen dostala tmavé prvky a došlo k modifikaci spodní části zadního nárazníku.

Nissan také vypustil informaci i hybridní verzi Kicks e-Power. Pokud jsem to pochopil správně, nabízela se už u předešlé verze, ale nejspíš pouze v Japonsku, prostě mi její existence úplně unikla, tak si ji pojďme ještě v rychlosti představit.

Kicks e-Power používá k pohonu předních kol pouze elektromotor, atmosférická tříválcová dvanáctistovka funguje pouze jako generátor pro 1,57 kWh Li-Ion akumulátor. K dispozici je slušný výkon 129 koní a maximální točivý moment činí 260 Nm a auto lze v režimu intenzivní rekuperace ovládat pouze plynovým pedálem jako bateriové elektromobily.

Novinkou je možnost volby až 8″ obrazovky infotainmentu a top verze výbavy umožňuje černo-oranžovou (jo, prý je tohle fakt oranžová 😉 ) kombinaci kabiny. V nabídce je plných 14 různých asistenčních systémů a auto jde na vybraných trzích (nově mimo jiné v Thajsku) do prodeje v červnu.