Novinky

Pancéřované Infiniti QX80 odolá kulkám i granátům

Mohlo by se zdát, že žijeme v nejbezpečnější době v lidské historii a největším nebezpečím se zdá být výpadek wi-fi, ale boháči si to nejspíš nemyslí, zájem o obrněné automobily totiž prý celosvětově roste. Pokud o něčem takovém uvažujete také, měli byste vědět, že není nutné slevovat z náklonnosti k japonským autům. Vedle mercedesů, audi, BMW, jaguarů, bentleyů nebo rolls-royceů totiž můžete pořídit i pancéřované Infiniti QX80 z nabídky kanadského specialisty Inkas.

Infiniti QX80 není prezidentská limuzína, takže navenek nepoznáte, že máte co do činění s obrněným vozidlem, vypadá jako všechna ostatní QX modelového roku 2020, i přesto splňuje normu BR6, což znamená, že vás může nechat v klidu i ostřelování útočnou puškou ráže 7,62 mm a nerozhází vás (doslova 😉 ) ani dva granáty DM51. Samozřejmostí je nejen ochrana posádky, ale i techniky, potřebné pro únik z místa útoku, pancéřování je tedy na všech potřebných místech.

Auto samozřejmě něco váží (nebylo upřesněno), což si vyžádalo zesílení zavěšení podvozku, pneumatiky jsou runflat. K pohonu slouží výhradně benzinový V8 5,6 l (také co jiného) o výkonu 400 koní a točivém momentu 560 Nm, propojený přes sedmistupňový automat se všemi čtyřmi koly. Je však třeba počítat s horší dynamikou, než u běžných Infiniti QX80.

To vše bez nějakého zvláštního omezení komfortu v kabině, ta i nadále může pojmout až osm pasažérů. Ten, kdo se má rád ještě víc, než jiní, může si objednat třeba hasicí systém, majáky, zesílené brzdy a kola, interkom a další a další nezbytnosti. Cenu Inkas neuvádí – prostě na to buď máte a nebo ne. 😉