Novinky

Toyota Hilux 2021: facelift pro Evropu je tady

Toyota přináší v rámci modelového roku 2021 modernizaci pick-upu Hilux, kterou představil souběžně pro Asii, Austrálii i Evropu. Ta naše verze se od provedení pro ostatní trhy v ničem neliší, modifikace se týkají spíše detailů výbavy a samozřejmě nabídky pohonných systémů.

Co se týče vylepšeného vzhledu, v souladu s dřívějším únikem tu máme novou masku chladiče ve stylu větší tacomy, nové světlomety i nárazník. Došlo k obměně designu 18″ kol a škálu barev karoserie doplní odstíny Emotional Red II, Dark Blue a Oxide Bronze. Kromě zadních LED světel a nárazníku s větším podílem lakovaného plastu nového hiluxe identifikujete nejlépe podle velkého nápisu uprostřed zadního čela, popřípadě nového designu rámu za kabinou.

Palubní deska je vybavena 8″ displejem infotainmentu s novými mechanickými ovladači a přepracovaným displejem v horní části středového panelu, palubní systém by měl mít rychlejší reakce a kompatibilitu s Android Auto i Apple CarPlay. Top verze si budou užívat zvuk z devítireproduktorové soustavy JBL.

K pohonu slouží nový naftový čtyřválec 2,8 l, tak už snad utichnou stížnosti na slabý výkon – 204 koní a 500 Nm už by mohlo nespokojence umlčet – je to o 54 k a 100 Nm víc, než doposud, takže auto zrychlí na stovku za 10 s, což je o 2,8 s lepší výsledek, než doposud. To vše při kombinované spotřebě 7,8 l v případě verze s manuálem a pohonem jedné nápravy, k dispozici je i šestistupňový automat a samozřejmě 4×4. Motor má nižší volnoběžné otáčky (680/min) a vylepšenou elektroniku plynového pedálu.

Toyota také slibuje lepší komfort jízdy na silnicích a vylepšené řízení, verze s pohonem 2WD mají nový elektronický systém do terénu, který supluje efekt mechanického LSD. Došlo také k vyladění systému jízdní stability. Užitečné zatížení u čtyřkolek vzrostlo na hodnoty pro 2WD. Nabízet se bude ve verzích karoserie Single Cab, Extra Cab a Double Cab, poslední dvě jmenované se budou prodávat ve verzi Invincible s exteriérovým styling kitem. V jednotlivých evropských zemích se bude Hilux 2021 postupně nabízet od července.