Novinky

Nissan v Americe končí s užitkovými automobily

Už jsme tu měli v posledních týdnech a měsících spoustu informací o tom, jaké škrty a další úsporná opatření čekají v následujícím období automobilku Nissan, docela mi dělá problémy to vyvažovat alespoň trochu i lepšími zprávami, zvlášť když se spousta těch nedobrých týká Evropy.

Ale škrtat se bude i v USA, které mají být pro Nissan do budoucna vůbec nejdůležitějším trhem. Není to sice zatím oficiální, ale dobře informovaný portál Automotive News přišel se zprávou, že se Nissan ve Spojených státech úplně stáhne z trhu s užitkovými automobily.

Měla by být ukončena výroba modelů Nissan NV Cargo and NV Passenger v továrně v Cantonu, Mississippi a z nabídky téměř jistě vypadne i v Evropě známá dodávka NV200, ta se vyrábí pro Ameriku v Mexiku. Posledně jmenovaného modelu se vloni prodalo v celých Státech jen necelých 19 tisíc kusů, přičemž jeho sourozenec City Express s logem Chevroletu to zabalil už v roce 2018. Větší NV Cargo/Passenger si vedl o chloupek lépe s 20 tisíci exempláři, ale oproti skoro 154 tisícům transitů za rok 2019 je to opravdu jen kapka v moři.