Novinky

Subaru Crosstrek 2021: top modely teď s výkonem 185 koní

Jak už se nějakou dobu proslýchalo, Subaru rozšiřuje nabídku pohonných jednotek pro model Crosstrek (XV). V Americe jej bude možné pořídit s atmosférickým čtyřválcem 2,5 l, jenž mají ostatní (větší) modely značky.

V crosstreku je naladěný na výkon 185 koní a točivý moment 238 Nm, k dispozici je výhradně s převodovkou CVT a to ve dvou top verzích Sport a Limited. V kombinovaném režimu by auta měla jezdit za ekvivalent 8,1 l benzinu na 100 km. Standardem je samozřejmě Subaru Symmetrical All-Wheel Drive a Active Torque Vectoring.

Verze Sport má navíc jako jediná X-Mode s Hill Descent Control s módy Snow/Dirt a Deep Snow/Mud. Mimo to disponuje lemy blatníků, speciálními 17″ koly a spodním bodykitem s prvky v gunmetal laku. Kabinu obzvláštňují mimo jiné kontrastní žluté prvky.

Všechny ostatní Crosstreky 2021 mají lehce změněný design předního nárazníku a masky. Systém EyeSight byl doplněn o vylepšený adaptivní tempomat s udržováním v jízdním pruhu. Lze očekávat, že evropské verze Subaru XV dostanou obdobná vylepšená, samozřejmě s výjimkou motoru.