Novinky

Mazda BT-50 2021: Isuzu v Kodo stylu

Mazda představila novou generaci pick-upu BT-50 a už to není sestra Fordu Ranger. Hirošimská značka přetrhla poslední pouto problematického svazku z americkou automobilkou a navázala japonskou spolupráci s Isuzu. Mazda BT-50 je tedy překarosované Isuzu D-Max.

Zezadu a z profilu je to takový klasický, obyčejný pick-up, ovšem zapředu vypadá BT-50 hodně dobře. Velká maska chladiče, přísný pohled světlometů s denními „angel eyes“ a nárazník s výraznými bočními záseky dělají z auta určitě jeden z nejlépe vypadajících pick-upů současnosti. I když popravdě řečeno výchozí Isuzu D-Max také nevypadá vůbec marně. 😉

Mazda se nespokojila s užitkově vyhlížejícím interiérem d-maxu a osadila jej vlastní palubní deskou, která působí dojmem běžného osobního auta. K dispozici jsou všechny běžné asistenční systémy, dostupné v ostatních modelech Mazda, s výjimkou G-Vectoring. K pohonu slouží třílitrový turbodiesel s výkonem 191 koní a točivým momentem 450 Nm, jenž zvládne uvézt zatížení přes 1000 kg a k tomu utáhnout přívěs o váze až 3,5 tuny. Podrobnější technické údaje budou k dispozici později.

Mazda zatím neoznámila, na kterých trzích bude novinku nabízet, v Evropy ale nejspíš nezamíří…