Novinky

Toyota Fortuner: facelift pro modelový rok 2021

Před pár týdny Toyota představila modernizovanou verzi pick-upu Hilux pro modelový rok 2021 a nyní nastal čas na facelift druhé generace SUV Foretuner, které z hiluxu technicky vychází. Toyota tento model nabízí od roku 2015 na vybraných trzích v Jižní Americe, jihovýchodní Asii, Austrálii a Novém Zélandu.

Toyota Fortuner 2021 dostala užší přední světlomety s integrovanými denními LED, novou výplň má zvětšená maska chladiče a změnil se design předního nárazníku. V Thajsku se nabízí ještě verze Legender se zajímavějším děleným grilem. Vzadu pak došlo ještě k modifikaci svítilen. Jedinou změnou v sedmimístném interiéru je asi přítomnost většího, 8″ dotykového displeje infotainmentu s podporou rozhraní Androidu i Applu.

K pohonu oldschoolového SUV slouží 2,8litrový naftový čtyřválec o výkonu 204 koní a točivém momentu 500 Nm, což znamená, že posílil o nezanedbatelných 27 k a 50 Nm a díky zlepšení chlazení se snížila jeho spotřeba ve městě o 17 %. Fortuner také utáhne o 300 kg více, než doposud – až 3100 kg.