Novinky

Nissan 400Z: takhle bude vypadat

Nissan před měsícem vypustil do světa krátké teaserové video, kde se na pár záběrech mihla nové generace sportovního kupé Z, která půjde do prodeje už v příštím roce. Záběry to byly krátké, v protisvětle, aby toho moc neprozradily, ale z printscreenů je přece jen povedlo pár pohledů na auto získat. Nyní na základě jednoho z nich nakreslil Guillaume Lerouge jeho zřejmě téměř skutečnou podobu.

Osobně si nemohu pomoci, ale jak ve videu, tak nyní na renderu, mi Nissan 400Z hrozně moc připomíná Jaguar F-Type. Daleko víc, než původní 240Z, jemuž se samozřejmě auto chce podobat. Takže doufám, že v reálu to opravdu bude typický nissan… a ne anglán. 😉 I když tato podobnost by mu na cti určitě neubírala, zvlášť když zbytek vozu bude svébytný.

Znovu oprašovat spekulace o jeho pohonu asi není třeba, stejně už je všichni znáte – a to včetně nepotvrzené informace o 500koňové top verzi. A ještě jednu zajímavou informaci bych tu měl. Nissan je opravdu sebevědomý, co se přijetí auta veřejností týče. Manažeři se podle množících se prohlášení očekávají, že auto bude mít velký úspěch a setře prach ze skomírajícího označení Z. S ohledem na vyzdvihování odkazu předešlých modelů Z z toho mám trochu pocit, že je Nissan hrdý, že neudělal stejnou chybu jako Toyota s tím německým kočkopsem.

2 komentáře: „Nissan 400Z: takhle bude vypadat

  • Taky tam od první chvíle vidím F Type. Ale ten se mi líbí moc, navíc střecha je typický Nissan (stíhačkový tvar jako má GT-R). Má to rozhodně potenciál. Tady to ale nebude, určitě sem místo toho Nissan dotáhne nějakou adekvátní náhradu, třeba elektro pro gretény.

    • Však říkám, s tím půjde žít. 😉 Myslím s tím vzhledem. 😀

      Místo 400Z dostaneme Qishqish s bodykitem.

Komentáře nejsou povoleny.