Novinky

Acura CDX: nově ve verzi A-Spec

Acura se postupně odpoutává od Hondy a nové modely osazuje vlastní technikou, typy RDX a TLX už mají z hlavních komponentů s Hondou společné jen motory, ale v nabídce figurují i nadále některé deriváty mateřské automobilky. Speciálně pro Čínu Acura postavila v roce 2016 malý crossover CDX, což je vlastně překarosované evropské HR-V Sport se 180koňovým motorem 1.5 VTEC Turbo, jen má namísto manuálního šestikvaltu osmistupňovou dvouspojku. Z testu víme, že HR-V Sport umí pěkně prásknout do koní, takže určitě čínské zákazníky potěší, že od modelového roku 2021 mohou Acuru CDX pořídit i se sportovním optipaketem A-Spec.

Acura CDX A-Spec se chlubí zatmavenou maskou chladiče, optikou předních světlometů Jewel Eyes a rámečků kolem bočních oken. Modifikovány byly též domečky mlhovek a přidán spodní bodykit, tvořený předním lipem, nástavci prahů a zadním spoilerem s difuzorem a kulatými koncovkami výfuku. Tmavá je také lišta mezi zadními svítilnami. Do kompletu patří ještě dvoubarevná zpětná zrcátka a tmavá 18″ kola se specifickým designem, plus samozřejmě loga verze A-Spec.

Vypadá to, že v interiéru se změny omezily na hliníkové pedály, drobné změny proběhly ještě na středové konzoli, ale ty jsou novinkou všech verzí Acury CDX MY2021 (viz modré auto v galerii). U nich mělo také dojít k nějakým retuším vzhledu, ale fakt jsem nebyl schopný je odhalit. Ale to není až tak důležité. 😉 Každopádně je velká škoda, že se CDX neprodává v Evropě místo HR-V, vypadá fakt moc dobře.