Novinky

Toyota GR 86 & Subaru BRZ 2022: takhle prý budou vypadat!

Toyota a Subaru už příští rok na jaře představí druhou generaci malých sportovních kupé 86 (GR 86) a BRZ a japonský magazín BestCar přišel s novými informacemi, týkající se nejen jejich techniky, ale i vzhledu! Tento web má poměrně slušný přístup k zákulisním informacím (přece jen je u zdroje trošku blíž, než evropské a americké autoweby 😉 ), takže informace mívají (pro jistotu zopakuji – mívají…) poměrně vysokou spolehlivost.

…a tvrdí, že nové vozy, jež budou představeny v březnu 2021 jako MY2022 využijí stávájící, pouze lehce modifikovanou platformu s McPhersony vpředu, víceprvkem vzadu a rozvorem 2570 mm, na níž bude spočívat karoserie s rozměry 4250 x 1780 x 1315 mm – takže víceméně identická (dosud 4240 (4234 Subaru) x 1775 x 1285 mm).

Po zmatcích se spekulacemi ohledně motoru BestCar potvrzuje předešlou verzi o atmosférickém boxeru 2,4 l (FA24) s výkonem 220 koní a točivým momentem 240 Nm. Roztáčet bude zadní kola přes šestistupňový manuál nebo měničový automat s osmi kvalty.

K dispozici jsou i nákresy jeho údajného vzhledu, které odhalují jen lehkou evoluci základní siluety a proporcí, ale modifikovanou příď a záď. Ale má to háček, jak jsem pochválil bestcar coby zajímavý zdroj informací, tak jejich grafické práce ohledně designu budoucích modelů jsou většinou naprostá haluz, takže je neberte ani trochu vážně. 😀 Popravdě řečeno bývají téměř vždy ošklivé, což je i tento případ kočkopsa toyoty s mercedesem. Ale třeba se Japonci tentokrát trefili… 😉