Novinky

Mazda MX-5 R-Sport: jen pro 1.5 (nové foto!)

Mazda už vloni oznámila, že omezí dostupnost dvoulitrové verze roadsteru MX-5, aby snížila průměrné emise tohoto sportovního modelu. Ale to samozřejmě není tak jednoduché – je potřeba nejen přibouchnout zákazníkovi dveře před nosem, ale také navnadit na to, co v nabídce zůstává bez omezení. A proto v Británii nabídku obohatí limitovaná edice MX- R-Sport.

Mazda koncem dubna oznámila, žeMX-5 R-Sport vznikne v počtu 150 kusů a vychází z verze výbavy Sport. Proto tedy R-Sport, jinak na ní totiž nic sportovnějšího není. A co je tedy to „R“? V první řadě pěkná, 16″ kola Rays v gunmetal provedení. Limitka je dále bez možnosti volby barvy karoserie, jedinou dostupnou je Polymetal Grey s šedou střechou a černými zrcátky.

S šedým zevnějškem hezky kontrastuje vínové kožené čalounění Burgundy Red se stříbrným prošíváním. Výkon atmosférické patnáctistovky zůstává na 130 koních. Cena startuje na 27 700 £ a dostupná bude, jakmile se uvolní koronavirová opatření.

DOPLNĚNO: Mazda 22. května uvolnila novou pěknou (a obsáhnou) fotogalerii MX-5 R-Sport, pořízenou na britském venkově. Níže si můžete prohlédnout výběr těch nejlepších záběrů: