Novinky

Nissan 480Z: vize sporťáku od nezávislého designéra

Nissan už pomalu odkrývá karty ohledně nové generace sportovního kupé Z, to ale nebrání podívat se na další koncept nezávislého designéra na téma dalšího pokračovatele slavné tradice. Nyní vám chci ukázat další vozi, pojmenovanou tentokráte Fairlady 480Z od stylisty Le Yang Bai. I tato kreace využívá řadu designérských retro prvků, ke cti designérovi však určitě slouží fakt, že svůj koncept na internetu vystavil už v dubnu, tedy dávno předtím, než se objevily retro teasery Nissanu, dá se tedy říci, že se docela trefil.

Auto vzniklo s respektem z původnímu 240Z, odkazy lze najít na siluetě, přídi, ale i zádi auta, přestože koncept využívá řadu současných designérských triků. Musím říct, že se to tvůrci auta opravdu povedlo, skoro mám pocit, že se mi to zatím líbí víc, než to, co nám doposud ukázal sám Nissan.

Autor auto pojmenoval 480Z, těžko soudit, jestli v tomto případě číslo značí teoretický výkon nebo objem motoru, ale mohlo by to vlastně být obojí. Nakreslil i variantu Nismo s grafikou na karoserii a bodykitem, fandům značky tedy nebude nic chybět. Tedy kromě nezavedení do výroby. 😉