Novinky

Lexus LC a LC Convertible: nový bodykit TRD. DOPLNĚNO!

Tovární specialista Toyoty na sportovní příslušenství TRD představil 23. června v Japonsku doplňky pro luxusně-sportovní kupé a kabriolet Lexus LC. V nabídce je přední lip a nástavce blatníků, aerodynamické kryty zpětných zrcátek a difuzor zadního nárazníku. U víka kufru si lze vybírat mezi decentním spoilerem na odtrhové hraně a výrazným, vpravdě tuningovým křídlem.

Asi nejzajímavější jsou aerodynamické nástavce ochranných oblouků, které možné vypadají trochu zvláštně, ale měly by omezit víření vzduchu v kabině kabrioletu, samozřejmě na úkor pasažérů vzadu, kteří se tam beztak nejspíš nevejdou ani bez tohoto dílu. 😉 Všechny tyto doplňky jsou v černém provedení (obloky budou zjevně existovat i v barvě karoserie) a vyrobili je z materiálu CFRP (plast vyztužený karbonovými vlákny).

K této sadě lze přikoupit některá ze tří typů kovaných kol o velikosti 21″ nebo aktivní zkrutné stabilizátory pro obě nápravy.

DOPLNĚNO: Nyní jsou k dispozici nové fotografie (tedy přesněji řešeno počítačové fotomontáže) a došlo také k dalšímu upřesnění specifikací sady. Novou informací je, že spodní bodykit snížil světlou výšku auta vpředu o 30 mm, vzadu o 25 mm a po stranách o 20 mm, což zlepší aerodynamické vlastnosti karoserie, zejména pak vztlakové síly. Nástavec ochranných oblouků by neměl mít příliš velký vliv na samotné víření vzduchu, ale spíš na potlačení jím způsobovaného hluku.