Novinky

Toyota MR2: přestavba na Lamborghini Veneno

Využít techniku jednoho auta a vytvořit její pomocí repliku (nebo alespoň napodobeninu), je ve světě aut poměrně běžná praxe. Některé projekty jsou stejně dobré jako originál, jiné jsou díky modernější technice dokonce ještě lepší, ale existují pochopitelně i méně povedené, až groteskní přestavby. Nevím, kam vy osobně zařadíte tuhle přestavbu Toyoty MR2 na zmenšené Lamborghini Veneno, ale každopádně je třeba uznat, že to muselo dát spoustu práce.

Pokud chcete pořídit auto ve stylu venena, připravte se na to, že nepůjde vůbec o levnou záležitost, přestože se jedná jen o napodobeninu a na bázi ojeté rejže. Jednak musíte až do Thajska k firmě P.S. Modify a potřebujete navíc kromě exempláře poslední generace Toyoty MR2 také částku 36 tisíc dolarů (cca 850 tisíc korun), takže celkem něco přes milion.

Za ty peníze dostanete kompletní bodykit, úpravu motor, přepracování interiéru, výklopné dveře a spoustu dalších drobností. A těmi to nekončí, lze přikoupit třeba i vzduchový podvozek. U P.S. Modify umí z MR2 udělat i různá ferrari, Hondu Prelude zase dokáží proměnit v Porsche Carrera GT nebo mclaren. Ostatně podívejte se na video a do galerie níže. 😉