Novinky

Honda HR-V: nová generace bude mít půl roku zpoždění

Současná, druhá generace malého SUV Honda HR-V, je tu s námi už od roku 2015; tedy s námi přímo ne, od roku 2015 se prodává v Japonsku, nicméně na počátek roku 2021 bylo původně plánováno představení nástupce. premiéra se ale z neznámých důvodů odkládá na květen 2021, tedy o necelého půl roku. Hlavním důvodem zdržení je zřejmě covid, který mohl ochromit proces finálního vývoje a testování.

Hondě se zatím daří auto pečlivě tajit, což není nic divného, z globálního hlediska půjde, vzhledem k současné popularitě crossoverů, o jeden z klíčových modelů. Něco se však přece jen ví.

Vzhledem k tomu, že nová generace CR-V prý bude o poznání větší, narostou i rozměry HR-V (na délku přes 4,4 m) a v hierarchii značky zaujme už nejspíš roli plnohodnotného kompaktního SUV (a tomu bude odpovídat i cena). Máme se prý těšit také na sportovnější design, než má současné provedení. Základní pohonnou jednotkou se stane litrový přeplňovaný tříválec VTEC Turbo, v Evropě se však bude prodávat pouze s hybridnám systémem e-HEV (a tomu opět bude odpovídat i cena 🙁 ). Zda bude mít hybrid stejné parametry jako v případě modelu Jazz a Crosstar, se zatím neví, ale v tomto případě by to asi chtělo přece jen trochu silnější specifikaci.

Neznámou zůstává motorizace v Americe, ale lze očekávat použití motoru 1.5 Turbo. Vzhledem ke zvýšení statutu modelu by se i u nás mohla objevit možnost volby pohonu všech kol. Do Evropy by se třetí generace HR-V mohla dostat ještě před koncem roku 2021, ale spíš až na začátku roku 2022. Vzhledem k posunu HR-V směrem vzhůru se očekává, že Honda do mezery mezi crosstar a HR-v umístí ještě jeden globální crossover model, ale to už se pohybujeme v rovině čirých spekulací. 😉

2 komentáře: „Honda HR-V: nová generace bude mít půl roku zpoždění

  • A kedy by malo prísť nové crv na trh? Alebo aspoň facelift. Súčasná generácia je tu od 2018, tak 3 roky sa obnovuje?

  • kedy príde nová (facelift) crv? 2021?

Komentáře nejsou povoleny.