Novinky

Toyota Corolla Cross: nový crossover mezi C-HR a RAV4

Crossoverů není nikdy dost a Toyota teď nabídku v kompaktní třídě opravdu hodně nahustila. Mezi stylový crossover C-HR a SUV RAV4 nacpala ještě jedno auto. Jmenuje se Corolla Cross a dost neočekávaně bylo právě představeno v …Thajsku!

Corolla Cross má rozměry 4460 x 1825 x 1620 mm a rozvor stejný, jako C-HR – 2640 mm. Design auta je překvapivě konzervativní to nejen vedle C-HR, což by nebylo nic až tak divného, ale i ve srovnání s agresivním RAV4. To by mohlo naznačovat, že ne všichni zákazníci Toyoty jsou možná současným designérským stylem automobilky nadšení.

V Thajsku se auto bude nabízet se dvěma motorizacemi – atmosférickou osmnáctistovkou 2ZR-FBE s výkonem 140 koní a točivým momentem 175 Nm, zkombinovanou s CVT a hybridem, jehož motor 1,8 l (2ZR-FXE) dává 98 koní a 142 Nm v kombinaci se 72k elektromotorem se 163 Nm. Novinka využívá samozřejmě platformu TNGA-C.

Zatím není zcela zřejmé, zda bude Toyota Corolla Cross globálním modelem nebo bude určen pouze pro vybrané trhy (a které), letos se ale každopádně bude prodávat pouze v Thajsku.

Jeden myslel na “Toyota Corolla Cross: nový crossover mezi C-HR a RAV4

Komentáře nejsou povoleny.