Novinky

Subaru WRX S4 STI Sport #: rozlučková limitka pro WRX(?)

Brutální Subaru WRX STI už se v současné generaci rozloučilo řadou limitovaných edicí, z nichž asi poslední (už se v tom trochu ztrácím) bylo EJ20 Final Edition pro Japonsko a výroba posledních kusů STI bude zastavena koncem léta. Ale co středně propečené WRX? Ve stínu rozluček s STI se model WRX držel trochu ve stínu a dokonce mám pocit, že se o jeho konci oficiálně vůbec nemluvilo.

Ale vzhledem k tomu, že jde o příbuzný model, jenž se vyrábí ve stejných továrnách, je pravděpodobné, že produkce WRX bude ukončena ve stejném období. Lze tedy předpokládat, že právě představená limitovaná edice WRX S4 STI Sport # (Sport Sharp) bude rozlučkovým modelem této řady.

Subaru WRX S4 STI Sport Sharp dostalo z z kolekce STI Sport černý spodní bodykit, zahrnující přední lip, prahové lišty a difuzor zadního nárazníku, ve stejné barvě je pak ještě křidélko na víku kuru, zpětná zrcátka a maska chladiče. Tmavá jsou i kola o rozměru 18 palců.

Interiér byl vybaven sportovními sedadly Recaro v kombinaci kůže a alcantary s kontrastním šitím, které se objevuje i na dalších částech čalounění. V semiši je vyveden také volant, což jej ale předurčuje k používání v rukavicích, pokud bude majitel chtít, aby dlouho vydržel v pohledném a použitelném stavu. Černý motiv zvenčí je pak zopakován také na dekorech kabiny – dveřích, palubní desce a ramenech volantu.

Nezůstalo však jen u vylepšení vzhledu, STI Sport zahrnuje i funkční díly, jako je chladič oleje, průchodnější vložka airboxu, sportovní zadní díly výfuku, rozpěry tlumičů (vpředu flexibilní) a pružné rozpěry zavěšení. Vylepšena byla ale také zvuková izolace. K pohonu slouží známý 300koňový přeplňovaný dvoulitr s točivým momentem 400 Nm, zkombinovaný s převodovkou CVT. Cena byla v Japonsku stanovena v přepočtu na 1 050 000 korun.

2 komentáře: „Subaru WRX S4 STI Sport #: rozlučková limitka pro WRX(?)

  • se nejak ne a ne rozloucit…

    • Ždímají to, dokud to jde. 😉

Komentáře nejsou povoleny.