Novinky

Mazda3 Turbo má výkon přes 250 koní. DOPLNĚNO. ;-)

Už známe parametry dříve avizované výkonné verze Mazdy 3 pro severoamerické trhy, vybavené turbomotorem. Tato varianta nejspíš ponese prosté označení Mazda3 Turbo a její pohonná jednotka má navlas stejné parametry jako v případě většího modelu Mazda6 – výkon činí 230 koní a točivý moment 420 Nm.

Výkonově trojka odpovídá současným konkurenčním hot-hatchům, jako je Golf GTI, ale dramaticky je převyšuje točivým momentem, jenž je spíše ze sféry super hot-hatchů. To znamená jedno – auto nebude žádná po otáčkách bažící pila, ale bude disponovat drtivým zátahem ve středním pásmu otáček, což bude perfektně ladit se šestistupňovým automatem a s rozhýbáním čtyřkolky nebude naprosto žádný problém.

Verzi 3 Turbo představila Mazda nejprve v Mexiku a video ukazuje použití tmavých kol, černých krytů zrcátek a masky. Vzhledem k tomu, že půjde o top model, k dispozici bude standardně mimo jiné špičkový audiosystém Bose se 12 reproduktory. Mimochodem – ten výkon 230 koni je u šestky platný při použití 87oktanového benzinu, s 93oktanovým v nádrži výkon naroste na 254 koní, lze očekávat, že stejné to bude i v případě trojky. A 250 koní už je na kompakt slušná porce. 😉 Bohužel kvůli emisím si v Evropě o trojce turbo můžeme nechat nanejvýš zdát…

Doplněna fotogalerie modelu Mazda3 Turbo, snímky také ukazují použití černého spodního bodykitu, jenž na videu z Mexika nebyl, není tedy zcela zřejmé, zda půjde o standard verze nebo příplatkový prvek, ale když Turbo, tak s bodykitem, to dá přece rozum. 😉 Černá kola mají velikost 18 palců.