Novinky

Dostane Toyota GR Supra GRMN opravdu motor z BMW M3?

Nekompromisně sportovní GRMN verze modelu Toyota Supra bylo docela časté téma, i když v poslední době trošku utichlo. Teď však rozvířil vodu japonský web bestcar, jenž přinesl pár zajímavých informací, které údajně pochází z dobrého zdroje zevnitř automobilky a vyvrací dosavadní zvěsti o verzi s výkonem kolem 400 koní.

Podle nich by měla Supra GRMN být pomyslnou třešničkou na dortu, kterou Toyota završí životní cyklus generace A90, po které se (prozatím) neplánuje nástupce. Proto se GRMN představí až v roce 2023 v rámci velké modernizace modelu a půjde stejnou cestou jako před pár lety Yaris GRMN – vznikne v extrémně malé limitované edici pouhých 200 kusů (celosvětově???). Za striktně omezené množství prý nemůže sama Toyota, ale společnost BMW M GmbH…

Zdroj totiž tvrdí, že se Supra GRMN nespokojí s laděním aktuálního řadového šestiválce, ale Toyota pro něj v Mnichově vyškemrala šestiválec od divize M, který v současnosti pohání modely M3 a M4 a jenž by měl mít výkon přes 510 koní (v kombinaci se sedmistupňovou dvouspojkou)! To je poměrně zásadní novinka, protože divize M s použitím svých produktů Toyotou doposud ostře nesouhlasila. Cena ostré supry by měla v Japonsku činit cca 12 milionů jenů, tedy cca 2,7 milionů korun, v ostatních částech světa to ale bude ještě výrazně víc.

Jak už jsem naznačil, bestcar také dodává, že v roce 2025 Supra A90 skončí a protože se proslýchá, že Toyota údajně poněkud rozladěna malým nadšením fandovské základny (z použití techniky BMW), nástupce se prozatím neplánuje. Ale během následující pětiletky se ještě situace může změnit.

2 komentáře: „Dostane Toyota GR Supra GRMN opravdu motor z BMW M3?

  • takze si vsimli, ze slapli vedle s technikou od nemcu… to je pozitivni

Komentáře nejsou povoleny.