Novinky

Honda Civic XI: nová generace už na jaře! Takhle bude vypadat

Současná desátá generace Hondy Civic patří určitě k těm nejpovedenějším, které japonský výrobce od počátku sedmdesátých let vytvořil, ale i její čas se pomalu chýlí ke konci. Honda oficiálně potvrdila, že už koncem jara 2021 bude v USA představena 11. generace tohoto kompaktního modelu.

Ta se bude vyrábět už pouze ve dvou karosářských verzích – jako čtyřdveřový sedan a pětidveřový fastback (liftback), který v Americe současně nahradí variantu kupé, která již v aktuální generaci pro malý zájem zákazníků předčasně končí.

I proto bude silueta budoucího Civicu 5D dynamičtější, což prozradily už na jaře špionážní fotky Civicu Type R. Nosným modelem v Americe ale bude i nadále sedan, jehož podoba byla doposud dobře utajována. To ale už není pravda, Civic 4D XI byl vyfocen v ulicích, opatřený maskováním, snímky, zveřeněné webem wapcar ale i přesto ukázaly …dost. 😉

Příď Civicu Sedan bude hodně připomínat čumák současné Hondy Accord, bude tedy jednodušší a méně ostrá, než u současného provedení, ale auto bude opticky ještě více rozšiřovat. Dost dramaticky se změní profil sedanu, auto přijde o kapkovitý tvar kabiny a bude opět více ve stylu klasických sedanů a stejně jako v případě pětidveřáku zaujme pontonem s širokými „rameny“, opticky propojujícími přední světlomety a zadní svítilny.

Honda také potvrdila, že sedan 11. generace opět dostane sportovní verzi Si. Sedany se opět budou vyrábět v Americe, pro USA ale bude tamtéž vznikat také pětidveřový model, na jeho výrobu se začíná chystat továrna v Indianě, což naznačuje, že Civic 5D je pro severoamerickou Hondu už také důležitým modelem.

To samozřejmě vyvolává otázku, odkud se bude dovážet Civic 5D do Evropy a jestli v 11. generaci vůbec dostaneme sedan nebo se Honda opět vrátí ke strategii jediného zástupce řady. To samozřejmě už rozhodly prodeje sedanu současného, podíl obou karosářských verzích na prodejích ale neznám. Každopádně Evropa bude mít oproti Americe v případě Civicu opět trochu zpoždění, předpokládám, že ji můžeme očekávat buď koncem příštího roku nebo počátkem roku 2022. Samozřejmě už výhradně s hybridním pohonem…

…a teď už ty slíbené fotky. 😉

5 komentářů: „Honda Civic XI: nová generace už na jaře! Takhle bude vypadat

  • Ta silueta se mi dost libi… jestli me nekdo rozstreli myho civica, tak bych skoro uvazoval (co se vhledu tyce)… uz to zacina bejt dle myho vkusu opravdu zas fastback a ne hatch.

    • Jenže tohle je podle mě silueta sedanu a jako taková mě teda neohromuje, protože je na sedan záď moc krátká. A trochu se obávám i toho předku, ten v CX se mi líbí víc než u Acco…

      • Vždyť o tom, že je to sedan, je půlka článku. 😀
        Mně se tedy to, co zatím vidím, líbí. Pokud jde o předek, lze předpokládat, že jedenáctka bude střízlivější. A u sedanu ještě víc, než u 5D.

    • Ale prosim te. Kdovi jestli tady v Evrope vubec Civic bude. Anebo, jestli tady vubec bude Honda.

  • 11.G - co by si mohl uchovat z 10.G

    Věřím že 11.G bude přinejmenším tak skvělý jako CXG sedan: střízlivější dizajn, skvělé jízdní vlastnosti, pohodlný, temperamentní a současně úsporný motor a hlavně být spolehlivý. A zasloužil by si konečně i něco víc než Android 4.0 a Garmin, který se občas kousnul, že již raději používám Google nebo Waze.

Komentáře nejsou povoleny.