Novinky

MX-5 zachraňuje covidové prodeje Mazdy!

Červnové výsledky prodejů ukazují, že krize, způsobená covidem, není ani zdaleka zažehnána a automobilky evidují výrazné propady prodejů. V Americe, kde čínský virus řádí nejvíce, zaznamenávají už druhé čtvrtletí v řadě poklesu prodejů, v tom aktuálním činil celkový pokles lehce přes 34 %.

Z japonských značek je nejvíce postiženo Mitsubishi s poklesem 58 %, Nissan/Infiniti je ale s téměř 50 % také hodně zasažen. Toyota/Lexus šly dolů o 34,5 %, Honda/Acura o 26 %, Subaru o 25 % (i když Forester měl nejlepší výsledek v dosavadní historii). Ovšem Mazda klesla jen o necelých 10%!

Mazdě pomohl příchod nového modelu CX-30, ale neuvěřitelně nahoru šlo také modernizované CX-9 (14,2 %). Hirošimská značka ale může být hrdá i na svůj okrajový model MX-5. Malý roadster si meziročně polepšil o 9,9 procent! Obzvláště podařený byl červen, kdy meziročně prodeje vzrostly o plných 25 %! CX-9 sporťák sice zastínila nárůstem o 50 %, ale to určitě nikoho mrzet nemusí, podstatné je, že je o MX-5 stále zájem – a to i v době krize. Výsledky obou modelů způsobily, že Mazda byla v červnu jednou ze čtyř značek (Volvo, Lincoln, Mercedes), která zaznamenala meziroční nárůst prodejů – konkrétně o 10,94 %.

Jeden myslel na “MX-5 zachraňuje covidové prodeje Mazdy!

  • nejsou zadny novinky? nebo je King na dovoleny?

Komentáře nejsou povoleny.