Novinky

Toyota zvažuje manuální převodovku pro Supru. A vývoj GRMN už probíhá!

Toyota sice při představení kupé Supra kategoricky vyloučila možnost manuální převodovky, ale požadavků ze strany zákazníků je prý tolik, že vývojový tým údajně dostal za úkol zabývat se myšlenkou na rozšíření nabídky o 6MT, informoval japonský automobilový portál mag-x, jenž často přináší zákulisní informace o japonsikých značkách.

To sice ještě neznamená, že supra manuál opravdu dostane, ale je to snad na dobré cestě. Pokud projekt skutečně dostane zelenou, mohl by se manuál objevit v modelovém roce 2022, tedy už zhruba za rok. Později už by to nejspíš ekonomicky nedávalo smysl.

Potvrzeny jasou také informace bestcaru (pokud tedy mag-x jen neopisoval 😉 ), že by Supra GRMN měla dostat řadový šestiválec se dvěma turby od BMW M. Limitovaná edice by tak mohla mít výkon až 510 koní, záleží ale samozřejmě na tom, co BMW M dá k dispozici a jaké to bude mít podmínky. Ostrou supru bychom měli očekávat v modelovém roce 2023, ale vzhledem k údajně plánované edici 200 kusů bude asi větší šance, že potkáte u silnice pasoucího se jednorožce, než že zahlédnete Supru GRMN…