Novinky

Nissan Magnite: nejmenší crossover značky DOPLNĚNO!

Nissan oficiálně představil studii nového crossoveru jménem Magnite, který má předznamenávat příchod vůbec nejmenšího SUV v nabídce japonské automobilky, určeného pro vybrané trhy rozvojových zemí.

Informací o něm zatím mnoho není, mělo by ale platit, že má délku pod 4 metry (bude tedy menší, než model Kicks) a k pohonu by měl sloužit atmosférický litrový tříválec s výkonem 72 koní a pětistupňovým manuálem nebo stejná jednotka s turbem a výkonem 95 koní. U ní bude patrně možnost volby mezi 5MT a CVT.

Nissan Magnite je sympatické autíčko, podstatná část exteriéru bude nejspíš zachována i do sériového provedení, auto ale nejspíš přijde o detaily, jako je chromové zdobení nebo velká kola. Absenci V-Motion masky chladiče vysvětluje skutečnost, že magnite měl být původně datsunem, ale tento budgetový brand Nissan utlumuje a časem jej úplně zruší, proto se magnite prezentuje jako Nissan, i když jako nissany nevypadá.

Nissan Magnite byl zatím potvrzen pro Indii, ale nejspíš se objeví i na dalších trzích jihovýchodní Asie a Oceánie, možná i Afriky nebo Jižní Ameriky.

DOPLNĚNO: Nissan zveřejnil první dvě fotografie interiéru. Ten vypadá na budgetové auto opravdu hodnotně, ale na kožené či koženkové čalounění s bohatým profilováním si asi v sérii můžeme nechat jen zdát. Naopak palubní deska by mohla tvarově odpovídat realitě, změní se ale nejspíš dekory a materiály.

Jeden myslel na “Nissan Magnite: nejmenší crossover značky DOPLNĚNO!

  • to vypada povedene designove… Nissan do toho posledni dobou docela slape, konecne.

Komentáře nejsou povoleny.