Novinky

Acura ukončí v DPi spolupráci s týmem Penske

Když se Acura rozhodla v roce 2018 vrátit do amerického šampionátu prototypů Daytona (DPi), vybrala si pro šasi Oreca s motorem HPD (Honda Performance Development) zázemí špičkového týmu Penske. Jeho majitel Roger Penske navíc vlastní v Americe síť dealerství Acura, všechno tedy dávalo smysl a kooperace přinesla v roce 2019 titul, čtyři vítězství v závodech, 14 pódiových umístění a devět pole positions z 22 závodů.

Jenže letos se stáji vůbec nedaří, auta se drží na průběžném 6. a 7. místě a Acura je v Poháru konstruktérů poslední, třetí, za Cadillacem a Mazdou. Nevím, jestli to je ten důvod, ale Acura a Penske oznámily, že letošní sezonou spolupráce končí. 🙁 Ani jedna ze stran neoznámila žádné důvody, ale zástupci Acury se nechali slyšet, že závodit se musí na 100 % a ušetřit 10 % neznamená ušetřit 10 %, ale promarnit zbylých 90 %, což působí dojmem, že se Team Penske zřejmě rozhodl ořezat nějaké náklady a výsledkem je mimo jiné i současná situace.

Dobrou zprávou ale je, že Acura v DPi nekončí, má se speciálem ARX v plánu pokračovat i v sezoně 2021 a to opět ve spolupráci se soukromými týmy, ale nic bližšího zatím není známo.