Novinky

Subaru Levorg 2021 oficiálně představeno

Subaru v Japonsku odhalilo produkční verzi druhé generace kompaktního kombi Levorg (LEgacy, reVOlution, touRinG). Žádné překvapení se nekoná, už špionážní snímky potvrdily, že vzhled sériové verze bude identický s prototypem verze STI Sport a ta zase odpovídá původnímu prototypu kombi. Tak se pojďme podívat do interiéru.

Fotky kabiny doposud k dispozici nebyly, tedy až na jeden nekvalitní únik před pár dny. Je vidět, že si Subaru vzalo výtky na poněkud laciněji vyhlížející kokpit levorgu k srdci a novinka působí velmi dobře, byť je třeba vzít v potaz, že se díváme na kabinu vypiplanější verze Levorg STI Sport. Doslova šokem pak je 11,6″ tablet namísto středového panelu, orientovaný ve stylu Tesly na výšku a integrovaný do obřího rámečku s několika mechanickými ovladači. Společnost mu dělá digitální přístrojová deska s úhlopříčkou 12,3″.

Auto využívá Subaru Global Platform a k pohonu slouží nový turbomotor 1,8 l s přímým vstřikem a výkonem 177 koní v rozmezí 5200-5600/min. Točivý moment vrcholí v intervalu 1600-3600 otáček hodnotou 300 Nm, bude tedy docela silný. Kombinovat se bude pouze s převodovou CVT, která má oproti dosavadní 80 % nových dílů. Měl by v kombinovaném režimu jezdit za 7,3 l benzinu.

Subaru Levorg 2021 na délku povyrostl o 65 mm na 4755 mm a rozvor se zvětšil o 20 mm na 2670 mm, kufr si polepšil skoro o 40 l na 561 l. V Japonsku se bude prodávat ve třech verzích GT, GT-H a STI Sport a přestože prodej začne oficiálně až 15. října, auto půjde objednávat již ode dneška.

2 komentáře: „Subaru Levorg 2021 oficiálně představeno

  • Wow, to je tak odporný, že jsem málem poblil monitor… To jsem teda nečekal. Možná to „živě“ nebude tak otřesný, ale na fotkách to vypadá jak když to napadl domácí tuzer hodně pokročilé kategorie (level „BMW z Lady“ apod.).

  • Nadherny auto. Doufam, ze ho budou prodavat v Cesku.

Komentáře nejsou povoleny.