Novinky

Honda nahnala na montážní linky zaměstnance z kanceláří

Automobilky v posledním půlroce nezažívají zrovna dobré období, viróza Covid (a hlavně hysterie kolem ní) se negativně promítá nejen do zisku, ale i do běžného provozu a vznikají tak různá nozová řešení a opatření. K jednomu takovému přistoupila i Honda. Poté, co i tato automobilka musela na nějaký čas uzavřít své továrny, se zjistilo, že „zákazníci projevili velký zájem o produkty Honda“ (jak zní oficiální stanovisko PR oddělení) a bylo třeba doplnit stavy dělníků na montážních linkách v ohijské továrně Marrysville, která je pro tuto značku největší v USA.

Proto byla jednotlivá kancelářská oddělení oslovena, zda by se mezi členy nenašli dobrovolníci, kteří by nastoupili na výrobní linku. Zájemců však (jak překvapivé 😉 ) moc nebylo, proto vedení směny na výrobních linkách některým zaměstnancům nařídilo.

Není známo, jaký počet bílých límečků oblékl montérky ani na jaká stanoviště nastoupili, ale vzhledem k tomu, že nemají potřebná školení ani praxi, zřejmě na taková, která nevyžadují přílišné skills. Každopádně se tento krok řadě z nich nelíbí a když nic, stěžují si na malý social distance od ostatích dělňasů na lince. Své k tomu řekly i odbory, které (naštěstí) v továrnách Hondy nepůsobí, v továrnách s aktivním svazem UAW by se prý něco takového „nikdy nestalo“. Tak snad to kancelářská síla ve zdraví zvládne a situace se co nejdříve stabilizuje. 😉

Jeden myslel na “Honda nahnala na montážní linky zaměstnance z kanceláří

  • takze auta z tohohle obdobi nekupovat 😀

Komentáře nejsou povoleny.