Novinky

Toyota Yaris Cross: tovární úpravy od TRD a Modellista

Toyota uvedla koncem srpna do prodeje JDM nový crossover Yaris Cross a jen o pár dní později tu máme k prohlédnutí tuningové kity od divizí TRD (Toyota Racing Development) a Modellista. Tedy přesněji řečeno to jsou spíš styling kity a utility kity, protože do samotné techniky se ani jedna z aftermarketových značek Toyoty nepustila.

Schizofrenie dvou sportovních brandů Toyoty pokračuje, takže TRD představuje sadu Functional Edge, nesoucí označení GR Parts (tohle asi nikdy nepochopím). Jsou dvě a obě mají za úkol zdůraznit off-roadový charakter auta. Nejmarkantnějším prvkem jsou rallyové zástěrky, ale zaujmou také masivní ochranné lišty dveří (i když v tom průhybu toho asi moc neochrání), spoilery předního nárazníku, 18″ kola nebo ochranné vložky misek vnějších klik. Utratit peníze Japonci mohou ale třeba i za karbonové rámečky registračních značek, koberečky, sluneční clonu a další drobnosti.

Modellista tradičně mění vzhled ve stylu street tuningu – lemy blatníků jsou v barvě karoserie a bodykity masivnější, výraznější a komplikovanější. Volit lze tradičně se dvou sad Advance Robust Style a Elegant Ice Style, ta robustní je na mě robustní možná až moc, ale to do JDM kultury prostě patří, já bych asi chilloval raději v ice stylu. 😉 Kormě spodních bodykitů došlo k modifikaci masky chladiče, střešního spoileru a kol, změnit lze ale i dekory v kabině nebo vyměnit osvětlení kabiny z žárovkového na LED.