Novinky

Lexus LBX: chystá se luxusní verze Toyoty Yaris Cross?

Lexus si nechal v Evropě (ale třeba také v Izraeli) registrovat nové označení LBX, které by mělo být určeno pro nový projekt značky. Vzhledem k tomu, že v Americe registrace provedena nebyla, lze předpokládat, že půjde o auto, určené primárně pro evropské trhy a tím pádem se bude jednat o nějaký malý model.

Předpokládá se (a X na konci kódu to naznačuje), že Lexus připravuje další crossover, tentokrát postavený na technice Toyoty Yaris Cross.

Ostatně už na jaře se objevily informace, že Lexus má takové auto v plánu a že se bude jmenovat BX. Označení s „L“ může být použito pro koncept (podobně jako u studie luxusního crossoveru), ale je klidně možné, že z použitím písmen B a X není úplně nadšený Citroën a auto by mohlo, i když to není pro Lexus typické, použít trojpísmenné označení LBX.

Crossover na bázi Yarisu Cross by měl mít pro Lexus typický design, portál lexusenthusiast ale spekuluje, že interiér bude vycházet z auta od Toyoty a bude pouze využívat lepších materiálů a vlastního infotainmentu. K pohonu se samozřejmě logicky také nabízí hybridní systém Yarisu Cross, postavený kolem 1,5litrového tříválce s celkovým výkonem 116 koní.

2 komentáře: „Lexus LBX: chystá se luxusní verze Toyoty Yaris Cross?

  • tech modelu zacina bejt nejak moc… jakoby nestacil UX, to uz je dost maly, to chtej jeste neco mensiho nebo cim se to bude odlisovat??

    • Chtějí zaplnit každou skulinku. Tyhle modely pomáhají „zlidovět“ prémiovým značkám, dělají je dostupnějšími a umožňují jejich majitelům v rámci značky dále růst. Image trošku utrpí, ale příjmy to asi vykompenzují, dělají to téměř všichni…

Komentáře nejsou povoleny.