Novinky

Yamaha má vlastní auto. Je to …zase Fiat :-D

Jeden čas to vypadalo, že by se renomovaný japonský výrobce motocyklů Yamaha mohla stát také výrobcem automobilů – však kdo z nás by nechtěl malou, lehkou sportovní zadokolku na bázi konceptu Yamaha Sports Drive (nebo alespoň elektrické městské minivozítko)?

Jenže vloni Yamaha zkonstatovala, že v automobilové branži je příliš velká konkurence a všechny plány na vlastní vůz shodila se stolu. Teď tu ale jednu čtyřkolovou yamahu přece jen máme – jmenuje se Abarth 595 Monster Energy Yamaha a jak už jste asi poznali, je to (zase, jedna taková už tu byla v roce 2017) sportovní úprava Fiatu 500, inspirovaná motocyklem Yamaha YZR-M1, s nímž tři ladičky soutěží v šampionátu MotoGP s finanční podporou Fiatu. Příznivci Valentina Rossiho tedy mají další zajímavý důvod plácnout se přes kapsu. 😉

Abarth 595 Monster Energy Yamaha se nabízí v pro yamahu typické modré barvě, přecházející do černé střechy, s čímž kontrastují bílé nápisy Yamaha a zelené drápy energydringu Monster. Auto má dále černá kola, zlaté brzdové třmeny a proslulý výfuk Record Monza. Loga Yamahy najdeme i na hlavových opěrkách sedeadel a na střžedovém tunelu se vyjímá plakety s pořadovým číslem.

Kdo někdy řídil Abarth 500, tak ví, že je to velmi zábavná záležitost, motor 1.4 T-Jet ve verzi 595 dává výkon 165 koní a točivý moment 230 Nm. Abarth očekává, že o auto bude velký zájem – vznikne v počtu 2000 kusů a všechny je v plánu prodat ve Velké Británii. Vloni se tam přitom všech ostrých pětistovek od Abarthu prodalo dohromady necelých 3500 kusů.

Jeden myslel na “Yamaha má vlastní auto. Je to …zase Fiat :-D

Komentáře nejsou povoleny.