Novinky

Mazda6 Turbo: více síly pro MY2021

Mazda oznámila specifikace modelu Mazda6 modelového roku 2021. Pro standardní modely se toho moc nezměnilo, snad až na vybavení všech verzí rozhraním Android Auto a CarPlay, u top výbav dokonce už bezdrátovým systémem Apple. Týká se to oficiálně amerického trhu, ale změny bývají vždy globální, takže totéž lze očekávat i ve zbytku světa.

Příjemnou změnu k lepšímu však dostanou motorizace Skyactiv-G 2.5 Turbo, o které jsme bohužel ochuzeni. Při používání prémiového benzinu (92 oktanů a více) se zvýšil točivý moment motoru o 14 Nm na celkových 434 Nm. O této skutečnosti nové informuje nápis Turbo na zádi auta, jenž tam doposud chyběl.

V rámci modelového roku 2021 se také rozšiřuje (v Americe) nabídka verzí o tmavou Carbon Edition, zatím ale nejsou k dispozici lepší fotky, než ty, co vidíte níže. De facto nejde o žádnou limitku či edici, ale o další výbavový stupeň mezi dvěma doposud nevyššími variantami Signature a Grand Touring Reserve. Poznávacím znamením je lak Polymetal Grey a tmavá 19″ kola.

2 komentáře: „Mazda6 Turbo: více síly pro MY2021

  • jsme nedavno jeste ocenovali, ze Mazda jedina ma jeste atmosfery a ted se tu oslavuje, ze davaj turbomotor do vice modelu ;D

    • Všichni věděli, že je to neudržitelné. Alespoň ti příčetní. 😉

Komentáře nejsou povoleny.