Novinky

Toyota Aygo JBL Edition: 600 wattů do uší

Pro Toyotu Aygo současné generace jsem měl vždycky slabost. Její agresivní design s drzým X na přídi sice po modernizaci trošku utrpěl (z mého pohledu, jinak věřím, že masový zákazník je teď spokojenější), ale stále je to jedno z nejvýraznějších miniaut. Toyota navíc čas od času zvyšuje jeho atraktivitu speciálními edicemi – nyní je na řadě britský trh s Aygo JBL Edition.

Jak název napovídá, řešil se hlavně audiosystém, firma JBL navrhla 600wattovou soustavu, tvořenou dvěma 25mm výškovými reproduktory, dvěma hlavními 150mm reproduktory a subwooferem, uloženým v místě pro rezervu, kterou nahradila opravná sada. Tak snad se přitom pamatovalo i na vytlumení dveří, aygo je přece jen trošku plasťák. 😉 Audio je propojené se systémy Android Auto a CarPlay, takže lze hrát oblíbené skladby z/přes telefon a před nadměrným vybíjením baterie ochrání systém JBL GreenEdge.

Toyota Aygo na sebe ale upozorní i zvenku, lak Electro Grey je zkombinován s černými koly s turbínovým designem paprsků a doplňky v oranžové Mandarin Pop, které se objevují také v kabině.