Novinky

Nissan Z: potvrzena manuální převododovka! A takhle bude znít V6…

DOPLNĚNO: Nissan zveřejnil nový videoteaser, jenž prozradil, že nové 400Z bude mít nauální převodovku a podělil se s námi také o zvuk nastartovaného vidlicového šestiválce.

Nissan už za dva týdny, přesně 16. září, představí novou generaci sportovního kupé Z. Tedy přesněji řečeno jeho prototyp, nesoucí označení Z Proto. Z předešlých teaserů už víceméně známe jeho pravděpodobnou podobu a nejnovější videoteaser neukazuje o nic více, než víme, ale spot je pěknou vzpomínkou na předešlé generace. DOPLNĚNO o novou teaserovou skicu (viz titulní foto)

To jsou ty dobré zprávy. Horší je, že představení konceptu Z Proto ještě neznamená brzkou premiéru sériové verze, natož pak zahájení výroby a prodeje. Nissan jeho představením nejspíš chce trochu zlepšit náladu svým příznivcům i sobě, protože těch pozitivních zpráv v poslední době moc nebylo.

Debut sériové verze měl podle informací z letošního jara už příští rok, nejnovější zákulisní informace však už tak optimistické nejsou. Produkční model by měl být ukázán až v roce 2022 a výroba se rozjede údajně ještě o rok později. Ovšem pozor – Nissan 400Z, jak se auto asi bude jmenovat, by se měl prodávat nejen na klíčových trzích, jako je USA, Japonsko a Čína, ale údajně i v Evropě, tedy minimálně na zdejších nejdůležitějších trzích! Pořízení by tedy mělo být možné. 🙂