Novinky

Nissan GT-R: už víme, kdy skončí. Rozloučí se limitovanou edicí.

Už jsem si začínal myslet, že tu s námi bude Nissan GT-R navěky. 😉 Ale nakonec asi ne – japonský magazín bestcar přišel s informací, že supersportovní kupé má před sebou už jen dva roky života. Výroba bude ukončena v roce 2022 a z linky jako posledních sjede (asi) jen 20 exemplářů verze GT-R Final Edition pro celý svět. Bude tedy extrémně vzácná a všechny nejspíš skončí zakonzervované v klimatizovaných garážích bohatých sběratelů. Nebude stát 27 milionů jako edice GT-R50 od Italdesignu, ale laciná také nebude, v Japonsku se cena má pohybovat kolem 40 milionů jenů, tedy přes osm milionů korun, s příslušnými příplatky pro Evropu bychom se mohli dostat na desetimilionovou hranici – jako u Lexusu LFA.

Zatím není známo, jakou specifikaci výbavy bude GT-R Final mít, ale co se motoru týče, mělo by se jednat o verzi z GT-R50, tedy s výkonem 710 koní a točivým momentem 780 Nm!

Best Car, ale i další zdroje tvrdí, že nová generace GT-R by se měla představit v roce 2023, tedy dříve, než jsme se báli. 😉 Zatím ale není známo, zda ve formě konceptu, prototypu nebo sériové verze, výroba však nejspíš nezačne dříve, než v roce 2024. Jisté ale je, že bude mít nějakou formu elektrifikace. Bateriový elektromobil si Nissan asi udělat nedovolí, bude se jednat určitě o nějaký hybrid, spekuluje se o systému na principu KERS ze závodních speciálů GT-R LM Nismo, používaných v Le Mans.

Jeden myslel na “Nissan GT-R: už víme, kdy skončí. Rozloučí se limitovanou edicí.

  • tak toz teda hodne zdaru s novym GTRkem… snad tohle nebude naveky posledni spis…

Komentáře nejsou povoleny.